Referendum o budoucnosti Nové Bystřice

Referendum o budoucnosti Nové Bystřice

REFERENDUM O BUDOUCNOSTI NOVÉ BYSTŘICE

Obchvat s mosty lidem i přírodě škodí, zvolme řešení, co nás ani krajinu neohrozí!

Chraňme spoluobčany ne obchvatem, nýbrž rozumem.

Řešení je v chytré dopravě, ne v betonové džungli!

  • Plánovaný obchvat je monstrózní. Z obou, zejména pak z více než 18metrů vysokého mostu bez zábran, se hluk ponese do širokého okolí.
  • Plánovaný obchvat je neefektivní. Podle směrodatných tabulek v projektu odvede jenom část těžké dopravy z města, což naznačuje nedostatek účinnosti plánovaného řešení. Doprava v důsledku obchvatu pouze postihne více osob.
  • Plánovaný obchvat je devastující. Realizace obchvatu způsobí skokové zhoršení kvality života pro mnoho lidí a odřízne město od okolí. Hluboce a nevratně zasáhne přírodu. Stojí proti současným trendům a snahám o udržitelnost životního prostředí pro nás a naše děti.
  • Plánovaný obchvat je zbytečný. Existuje řešení omezit dopravu dopravním značením, stačí pouze vůle a spolupráce odpovědných osob. Tím by se zásadním způsobem a v dohledné době ulevilo osobám bydlícím na hlavním tahu.
  • Plánovaný obchvat je drahý. Namísto vnucované a na sociálních sítích oslavované megalomanské stavby za tři čtvrtě miliardy stačí dvě dopravní značky po tisícovce. Říká se tomu péče řádného hospodáře.
  • Realizace stavby obchvatu je velmi dlouhodobý proces. Tedy po mnoho následujících let se situace těžké dopravy ve městě jen zhorší o stavební provoz.
  • Obchvat s sebou nese nebezpečí zmařené investice. I za hranicemi usilují o bezpečnost svých občanů a snaží se o omezení těžké dopravy po k tomu nevhodné komunikaci.

Pokud chceme ovlivnit naši budoucnost, musíme svůj názor vyjádřit v referendu.

Za své rozhodnutí poneseme plnou zodpovědnost!